НОВИНИ

Монтана е последният 1/4-финалист в Купата на България след драма с дузпи

румен радев изгледа живо финала купата българия
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 17.11.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Монтана победи Левски Крумовград след изпълнение на дузпи и се класира на 1/4-финалите за Купата на България. В редовното време Боримир Карамфилов даде преднина на домакините, но Мехди Уамри възобнови равенството в ответната атака. При първото продължение гостите стигнаха до обрат в 109-минута, но в последната минута от мача Ахмед Осман възобнови равенството и изпрати мача в ролетката на дузпите.

В 25-ата минута "сините" откриха резултата. Боримир Карамфилов се разписа след удар по земя от малък ъгъл.

Само 2 минути по-късно Мехди Уамри изравни. Той също отправи удар по земя в наказателното поле. В 30-ата минута изстрел на съотборника му Мартис срещна гредата.

След почивката и двата тима играха предпазливо и логично се стигна до продължения.

В първите 15 минути гол на домакините бе отменен. След това Николай Николов стреля от дистанция, но шутът му се отби от гредата.

Владислав Цеков даде преднина на Монтана за първи път в мача в 106-ата минута. Той бе изведен сам срещу противниковия страж и не сгреши за 2:1.

Домакините се бориха до последната минута и усилията им бяха възнаградени. Ахмед Осман оформи крайния резултат след продълженията след удар по тревата.

Йордан Йорданов изпълни първата дузпа за гостите в мача, но Макенджиев спаси. Карамфилов също не успя да даде преднина за домакините. Владислав Цеков реализира първата дузпа в мача, а Мартин Симеонов пропусна нов 11-метров удар за Левски Крумовград. Димитър Буров даде преднина от 2 гола за Монтана, а Джунейт Яшар откри головата сметка за домакините при дузпите. Голмайсторът Уамри не сгреши при дузпа № 4, а Радослав Димитров прпусна, за да сложи точка на участието на тима му в надпреварата.

В следващата фаза от турнира Монтана ще срещне българския шампион Лудогорец.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Глушков очерта приоритетите през новия си мандат начело на баскетбола в България
Георги Глушков очерта приоритетите през новия си мандат начело на баскетбола в България
Попов към Лечков: Вашата класа като отговорник къде е?
Попов към Лечков: Вашата класа като отговорник къде е?