НОВИНИ

Моуриньо: От Рома ми се обадиха часове след уволнението от Тотнъм

реал мадрид искали върнат жозе моуриньо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:40, 19.06.2021
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Жозе Моуриньо сподели, че представители на Рома са му се обадили часове, след като бил уволнен от Тотнъм, и смята, че е бил „подведен“ от предишни мениджърски проекти.

Португалецът ще се завърне в Серия А 11 години след требъла с Интер през сезон 2009/10.

Той бе уволнен от Тотнъм през април след разочароваща серия от резултати и дори бе изненадан, когато бе обявен за нов мениджър на Рома в началото на май, стартирайки в новата си роля през следващия сезон. 58-годишният специалист каза, че „вълците“, които финишираха седми миналата кампания, са проявили огромно желание да го привлекат.

„Те наистина ме искаха. Беше почти моментално, напуснах Тотнъм сутринта, а от Рома ми се обадиха следобед. Те ме искаха много и бяха обективни. Нещо, което вече усетих преди, докато бях в Италия, е тази страст за футбола, особено около Рома, клуб, който няма трофей от 20 години насам. Това са нови собственици, които имат много земен подход, осъзнавайки, че това е нова глава в техните невероятни професионални животи, глава, в която те се нуждаят от помощта на човек с опит“, започна той за GQ Portugal.

Въпреки че Моуриньо е един от най-титулуваните треньори в клубния футбол, престоите му в Манчестър Юнайтед и Тотнъм не приключиха подобаващо.

Без да назовава определени клубове, португалецът сподели, че е бил подведен от някои мениджърски проекти преди и в Рома ще бъде различно.

„Понякога правя грешки, не винаги съм избирал правилния проект, а и съм бил подвеждан относно посоката на някои проекти. Правил съм грешки или съм бил подвеждан в приемането на нещо, което не е трябвало да приема, но в края на краищата това е едно и също. Това не са мои думи, те бяха изречени от някого по-важен от мен – този, който има цели и мотивация, никога няма да остарее. Все още не мога да повярвам, че имам 30 години опит в професионалния футбол или че съм на 58 години, защото винаги възобновявам мотивацията си“, сподели португалецът.

„Напоследък имам много по-различни проекти в сравнение с преди. Отидох в Манчестър Юнайтед в преходен период. Отидох в Тотнъм, който няма история на успехи. Сега отивам в Рома с нови собственици, но незабавно усетих тази емпатия със собствениците, директора и те моментално подновиха огъня и страстта, които имам за моята работа. Така че отново отивам на Мисията: Невъзможна. Казвам невъзможна, защото хората обикновено ме поглеждат в очите и за тях има само един начин да измериш успеха, а именно чрез победи. Винаги съм казвал, че ако отида в Португалия и стана треньор на Беленензеш или Жил Висенте и не спечеля, то няма да го нарека успех“, завърши той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златан Ибрахимович претърпя успешна операция на коляното
Златан Ибрахимович претърпя успешна операция на коляното
Аварийни ремонти спират за кратко топлата вода в София
Аварийни ремонти спират за кратко топлата вода в София