НОВИНИ

МРРБ към Кирил Петков: Не сме игрище за политически манипулации

bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 16.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

"МРРБ категорично се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти", това заявиха в позиция по повод статус на Кирил Петков от ПП-ДБ.

От МРРБ направиха следното уточнение по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция “Пътна инфраструктура“, за която той пише в социалните мрежи:

  • Г-н Петков никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенциите.
  • Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища.
  • Също така никога не е търсено „експертното“ му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми.

"Министерството на регионалното развитие и благоустройството категорично заявява, че се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти".

"Нашата позиция е категорична и непоколебима – ние работим за гражданите на Република България, не за политическите интереси на партиите и техните лидери. Няма да позволим на никого, включително на г-н Кирил Петков, да се намесва в работата на министерството и да пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната. Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно - МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бой до кръв в парламента в Турция
Бой до кръв в парламента в Турция
Ига Швьонтек и Людмила Самсонова достигнаха четвъртфиналите в Синсинати
Ига Швьонтек и Людмила Самсонова достигнаха четвъртфиналите в Синсинати