НОВИНИ

МВнР остро осъжда нападението над българи преди мача на "Левски" в Скопие

мвнр бюро помощ чужди граждани вече работи летището родос
bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 28.07.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

В своя позиция Министерството на външните работи остро осъжда инцидентите от 27 юли 2023 г., в гр. Скопие, при които пострадаха български граждани, привърженици на ПФК "Левски", а един от тях беше ранен тежко.

Арестуваните в Скопие фенове на "Левски" няма да получат обвинения

Раненият български гражданин в момента е в стабилно, но тежко общо състояние и се възстановява след оперативна намеса в болнично заведение в Скопие. Представители на българското посолство са в постоянен контакт с пострадалия наш сънародник и с неговите близки, както и с местните здравни власти, посочват от МВнР.

"Изразяваме съжаление, че положителният и спортменски дух на двубоя между ПФК „Левски“ и ФК „Шкупи“ беше помрачен от прояви на агресия извън футболния терен. Очакваме компетентните органи в Република Северна Македония да предприемат необходимите действия за ефективно разследване и правораздаване във връзка с тежкия инцидент. За пореден път подчертаваме ключовото значение, което има предприемането на ефективни мерки за превенция на подобни прояви на агресия и гарантиране на сигурността на всички граждани", се казва още в позицията.

Днес стана ясно, че срещу нито един от задържаните 21 българи в Скопие няма да бъде повдигнато обвинение. Външното министерство на Скопие също осъди агресията срещу нашите сънародници, а премиерът на РСМ Димитър Ковачевски призова спортът и политиката да не се смесват.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верстапен спечели квалификацията, но Льоклер стартира от полпозишън на "Спа"
Верстапен спечели квалификацията, но Льоклер стартира от полпозишън на "Спа"
Ангел Димитров остана с бронз от европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Плоещ
Ангел Димитров остана с бронз от европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Плоещ