НОВИНИ

МВР: Изборният ден започна в спокойна обстановка

мвр изборният ден започна спокойна обстановка
bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 02.04.2023
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден, съобщиха от МВР.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване, припомнят от МВР.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петра Квитова спечели своята титла №30 в Маями
Петра Квитова спечели своята титла №30 в Маями
Проблем с две машини е имало в Благоевград, проблемът е отстранен
Проблем с две машини е имало в Благоевград, проблемът е отстранен