НОВИНИ

Мюзикълът "Есмералда - Парижката Света Богородица" с премиера в НДК

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
20:50, 19.04.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Още
Слушай новината

Един от най-обичаните мюзикъли "Есмералда - Парижката Света Богородица" се играе тази вечер на сцената на НДК.

Продукцията е на държавната опера в Стара Загора, а в ролята на Есмералда се превъплъщава идолът на тийнейджърите - поппевицата Михаела Филева.

Един вълнуващ спектакъл за разликата между това, което виждаме, когато гледаме с очите и онова, което виждаме, когато погледнем със сърцето си. И невероятен състав от солисти, който по магически начин сглобява парчетата от пъзела на историята за Есмералда. Представлението е дебют на поп звездата Михаела Филева в мюзикъла. Тя обаче се почуствала като у дома сред колегите си оперни певци.

"Ние сме с едно сърце и с едно такова усещане за синергия, за взаимност, за желание да го изживеем цялото това нещо на сцената абсолютно пълнокръвно и това приятелство според мен много , много личи. Вълнуваме се заедно, дишаме заедно", заяви Михаела Филева.

До Михаела в ролята на нейния любим Феб застава утвърденият в жанра Богомил Спиров, който има не една успешна роля в най-обичаните и популярни мюзикъли, поставяни у нас.

"Значи до една определена възраст, когато правех мюзикъли, винаги съм изпълнявал добрите герои - Йосиф във "Фантастичната пъстра дреха", Исус, Зоро, от "Мис Сейгон" Крис, все така позитивни герои. Винаги ми е било любопитно какво ще направя с един отрицателен герой", каза Богомил Спиров.

На сцената със своя роля се появяват и Христослава и Иван - две слънчеви деца, които са част от програмата на Държавна опера - Стара Загора "Ние сме музиканти".

"Дават усещане за чистота, дават усещане за... така като го гледаш, някак си, за усмивка, за покой, за баланс. Не знам, много е специално да се появяват деца на сцената", заяви Михаела Филева.

Най-силното оръжие на Старозагорската опера, нейната балетна трупа, има важна роля в сценичното действие, а хореографията на Марио Пиаца предава мащаб, какъвто трябва да притежава всеки съвременен мюзикъл.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлияна Янева пред БНТ: Това ще ни бъде втори финал с украинката, да видим какво ще се случи
Юлияна Янева пред БНТ: Това ще ни бъде втори финал с украинката, да видим какво ще се случи
Разследване на скандинавски медии: Русия има програма за саботаж на критична инфраструктура в Северно море
Разследване на скандинавски медии: Русия има програма за саботаж на критична инфраструктура в Северно море