НОВИНИ

Петър Касабов пред БНТ: Състоянието на Миглена Селишка не е добро

петър касабов бнт състоянието милена добро
bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 19.04.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на българския национален отбор за жени Петър Касабов застана пред БНТ, за да коментира травмата на Миглена Селишка, която спря нашето момиче в полуфиналите на категория до 50 кг на европейското първенство в Загреб.

Селишка извади рамото си в схватката срещу украинката Оксана Ливач, а пред нашата камера Касабов разкри, че подобен инцидент се е случил и по-рано днес, но въпреки това двамата с Миглена са преценили, че тя може да излезе на тепиха.

"Състоянието на Миглена не е добро. Както видяхте, рамото ѝ излезе. Сутринта се получи същото, но въпреки това решихме да излезе, тъй като това беше полуфинал и тя беше близо да успее. Надявам се проблемът да не се усложни, но все още нищо не мога да кажа. Ще направим ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) и тогава ще разберем какви са пораженията", започна Касабов.

"Травмата в рамото и притесненията дали ще успее да излезе - това спря Миглена. Друго нямаше. Тя показа воля и характер. Надявам се да се възстанови по-бързо и да ни радва всички отново", допълни старши треньорът на женския ни отбор по борба.

Наставникът на нашите момичета даде отговор и на въпроса дали има шанс да видим Миглена Селишка отново на тепиха в спора за бронза утре.

"Не мисля, че бих ѝ причинил тази болка заради медала. Ще помислим пак, но би било много грубо да искаме от нея да направи още една схватка. Пак казвам - ще направим ЯМР и то ще покаже колко време ѝ трябва за възстановяване. Ще направим всичко необходимо за нея", завърши Петър Касабов.

Целия разговор вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изчезнаха животоспасяващи лекарства за диабет
Изчезнаха животоспасяващи лекарства за диабет
Какво количество украинско зърно има в България и къде е то?
Какво количество украинско зърно има в България и къде е то?