НОВИНИ

МЗ, МВР и ДАНС с общи действия срещу фалшивите сертификати

мвр данс общи действия фалшивите сертификати
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 16.11.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

По инициатива на министъра на здравеопазването, днес в МВР беше проведена среща, на която бяха обсъдени съвместни действия за установяване на лица, издаващи фалшиви сертификати за COVID-19.

В срещата взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, председателят на ДАНС Пламен Тончев, директорът на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, подуправителят на НЗОК д-р Йорданка Пенкова, както и Ивайло Филипов – директор на „Информационно обслужване“ АД, съобщават от пресцентъра на МЗ.

По време на срещата се взе решение за създаване на работна група под ръководството на главния секретар на Министерството на вътрешните работи, която да координира действията и обмена на информация между отделните ведомства и организации, с оглед улесняване на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано предположение, че издават фалшиви сертификати и към които да бъдат приложени специални средства и методи за доказване на деянието.

Изпълнението на решението започва незабавно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров: Разликата в класите е огромна
Ясен Петров: Разликата в класите е огромна
"Продължаваме промяната" стартира първите три срещи за преговори за нов кабинет
"Продължаваме промяната" стартира първите три срещи за преговори за нов кабинет