НОВИНИ

На фона на труса Спартак Варна измъкна минимална победа срещу Септември

Единственото попадение на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ бе дело на Ахмед Ахмедов от дузпа в 67-ата минута.

ПФК Спартак Варна
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:15, 30.09.2024
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Спартак Варна записа победа с 1:0 при гостуването си на Септември София в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ бе дело на Ахмед Ахмедов от дузпа в 67-ата минута.

Единствената отличителна ситуация в първото време дойде в 5-ата минута, когато Ахмед Ахмедов изведе Антонио Вутов в отлична позиция, а той веднага отправи удар, който бе майсторски отразен от Димитър Шейтанов. В ответната атака Митко Митков стреля от над 40 метра, но Мартин Величков успя да избие в корнер.

След подновяването на играта Спартак продължи да има леко предимство. В 67-ата минута Георги Върбанов извърши нарушение, след като игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия Мариян Гребенчарски отсъди дузпа. Ахмед Ахмедов застана зад топката и не сгреши за 1:0 в полза на гостите от Варна.

Седем минути Кристиан Илич изведе Виктор Митев, но той стреля покрай гредата. Септември опита хаотичен натиск в последните минути, който не доведе до нищо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С какви проблеми се сблъскват хората с увреждания в търсене на работа?
С какви проблеми се сблъскват хората с увреждания в търсене на работа?