НОВИНИ

На Игнажден варненските мотористи станаха "полазници"

bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 19.12.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Слушай новината

Стотици дядо Коледовци подкараха мотори по варненските булеварди днес. В чувалите им имаше пакети с продукти от първа необходимост, които доставиха на социално слаби възрастни хора в града. Инициативата "Сърцата ни водят" тази година се провежда на Игнажден, за да полази с радост и берекет домовете на най-нуждаещите се.

На Игнажден варненските мотористи станаха "полазници". И както е по традиция прекрачиха прага на нуждаещите се с добри сърца и с пълни ръце.

Пакетирани храни, консерви, книги и добра дума. Само това е нужно, за да се стоплят сърцата на възрастните хора. А "полазниците" намериха време и да чуят какво най-много им тежи.

"От срещите до момента разбирам, че най-важно е вниманието. Хората имат нужда да ги видиш. Не толкова да им помогнеш, колкото да разберат, че не са сами и че има хора, които да мислят за тях", каза Никола Димитров, мотоклуб "Вокил" 7529.

Следващата седмица мотористите ще се върнат в някои от къщите, за да помогнат и с труда си.

"Ще помогнем и с дребни ремонти, ако трябва на възрастните хора. Знаете за тях е предизвикателство даже смяната на крушка. Дали ще е брава или каквото и да е - ще го направим", допълни още Никола Димитров, мотоклуб "Вокил".

Всяка година варненските мотористи правят благотворителни кампании, които са насочени към най-уязвимите групи в обществото.

Репортер: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънце в планината, мъгла в равнините
Слънце в планината, мъгла в равнините
Облачно и мъгливо време
Облачно и мъгливо време