НОВИНИ

Националът Николай Колев преди Евроволей: Няма слаби отбори в групата

националът николай колев евроволей слаби отбори групата
Снимка: БФ волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 27.08.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

За центъра Николай Колев европейското първенство по волейбол за мъже във Варна е много по-специално, защото той е роден в града. А това ще му е първият път, в който ще излезе с националната фланелка на игрището пред публиката в родния град, част от която е бил и самият той.

България е съдомакин на шампионата, който стартира на 28 август и ще продължи до 16 септември.

За пътя като фен на националите, подкрепящ от трибуните в Двореца на културата и спорта, до участник на европейско първенство с националния отбор на България в същата тази зала, Николай Колев говори в специално интервю за Българската федерация по волейбол преди старта на Евроволей 2023.

"На първо място имам големи очаквания залата да е пълна, защото като дете съм идвал да гледам, но не съм играл в тази зала като състезател на националния отбор. Надявам се емоцията да е такава, каквато от трибуните. Идвах в залата във Варна, за да подкрепям отбора на всеки мач. Емоцията отгоре, от трибуните, е уникална, защото си част от фенската маса. Отдолу, от игрището, е съвсем различно, защото представляваш всички тези хора и цялата енергия, която те насочват към теб", разказа Николай Колев.

Той отправи и специален призив към своите съграждани: "Ако някой още не си е купил билет, да бяга да си купи, защото свършват. И да дойде да вика с пълно гърло за нас."

"Няма слаби отбори в групата. Дори и да са теоретично на по-слабо ниво от нас, те може да са се подготвили отлично и да играят срещу нас като за последно. Все пак мисля, че Словения и Украйна ще са по-тежките съперници и там трябва да дадем всичко от себе си, за да победим", анализира центърът конкуренцията в групата на България.

А относно личните му амбиции за шампионата заяви: "Надявам се да стигнем възможно най-високо. Много добър резултат би бил да влезем в топ 4".

Първият двубой на "лъвовете" във Варна е на 29 август от 20:30 ч. в зала "Конгресна" срещу Испания. Следващите мачове на България от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денис Карягин: Ще играем мач за мач, ако играем добре, ще стигнем доста напред
Денис Карягин: Ще играем мач за мач, ако играем добре, ще стигнем доста напред
Женският национален отбор на Турция по волейбол се класира за четвъртфинали на европейското първенство
Женският национален отбор на Турция по волейбол се класира за четвъртфинали на европейското първенство