НОВИНИ

Националите по плуване са доволни от постиженията си, но търсят промяна с цел подобрение

Щафетата на България на 4 х 200 метра свободен стил за мъже зае осмо място във финала на световното първенство по плуване в малък басейн в Мелбърн.
Снимка: фейкбук страница на Антъни Иванов
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 19.12.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Генералният мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски е доволен от представянето на тима на световното първенство по плуване на 25-метров басейн в Мелбърн (Австралия).

Според него българският отбор заслужава уважението на останалите тимове в света.

"Оценката ми е много висока за всички плувания. Нека щафетата не остава като единственото значимо нещо, което сме постигнали. Спокоен съм за предстоящата 2023 г. През нея започват нормативите за Олимпийски игри. Имаме разпознаваем отбор. Получихме добри думи от колеги по целия свят. Всеки един от състезателите има мотивация и талант. Имаме доста състезатели, които са с изравнени възможности. В повечето дисциплини се надявам да имаме по двама участника. Щафетите ще бъдат разпределени на световното първенство през 2023 г. в Катар. Успяхме да изградим силен отбор с равностойни състезатели. Конкуренцията ще доведе до още по-силни постижения", сподели той.

Дениел Нанков планира промяна в подготовката си с цел подобрение на личното си представяне.

"Доволен съм от представянето на отбора. Лично съм удовлетворен и мотивиран. Доказахме, че сме конкурентоспособни. Другите отбори ще ни гледат по друг начин. Като отбор бяхме сплотени. Личното ми плуване не бе толкова добро и мисля да направя промяна в подготовката ми", каза той.

Йосиф Миладинов разкри, че не е напълно доволен от процеса на работа в Швейцария.

"Всичко зависи от подготовката ми. Трябва нещо да се промени. Предстоят олимпийските квоти. Важно е да ми е добре психически в средата, в която съм. В Швейцария ми липсва и възстановяването. Тепърва ще го мисля. Мисля да направя промяна", твърди той.

Габриела Георгиева е на мнение, че отборът трябва да се гордее от достойното си представяне.

"Аз лично си подобрих две времена. Доволна съм, но винаги има за какво да се работи. Всеки се представи достойно и подобри времената си. Представихме родината си достойно", допълни тя.

Петър Мицин е горд от себе си и съотборниците си.

"Доволен съм от моите съотборници и постиженията ни. Стремя се към по-добри резултати и по-предни класирания. Надявам се, че същото важи и за съотборниците ми. С всяко следващо първенство се добива повече опит. Има още неща, които трябва да се изчистват в плуването. Можем да се представим и по-силно, определено вярвам в съотборниците ми. Надявам се скоро да бъдем медалисти", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България дари генератори на българите в Болград
България дари генератори на българите в Болград
Застрахователи се обявиха срещу промени в Кодекса за застраховането
Застрахователи се обявиха срещу промени в Кодекса за застраховането