НОВИНИ

Националите по вдигане на тежести получиха премиите си от европейското първенство в Ереван

щанги вдигане на тежести щанга
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:08, 01.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

От името на състезателите от националния отбор по вдигане на тежести, Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) изрази благодарност към министъра на младежта и спорта доц. Димитър Илиев за изплатените навреме премии от европейското първенство за мъже и жени в Ереван (15-23 април 2023).

Този беше един от първите ангажименти, които доц. Илиев и екипът му решиха в полза на българския спорт.

Така състезатели и треньори вече ще могат да работят по-спокойно и да се подготвят за следващите квалификации за Олимпиадата в Париж 2024.

Също така, БФВТ има уверение от Министерството на младежта и спорта (ММС), че в най-скоро време ще бъде възстановена нормалната работа на федерацията. Заради сериозни проблеми през последните години, БФВТ все още няма подписан договор с ведомството и новото ръководство полага неимоверни усилия да възстанови дейност.

От днес до 10 юли в Кишинев, Молдова, се провежда европейското първенство за кадети, на което България ще бъде представлявана от 21 младежи и девойки. Тяхното заминаване стана възможно благодарение на ММС, което ще покрие всички разходи на клубовете.

Вчера стана ясно, че с лични средства са изплатени дългове на старото ръководството на БФВТ към МСС и НАП на обща стойност 19 000 лева. Те бяха пречка спортното министерство все още да не е отпуснало средства към федерацията.

Очаква се до две седмици БФВТ да получи цялото финансиране от ММС, за да могат да бъдат изплатени заплатите на всички състезатели, треньори и служители, както и задълженията към всички подизпълнители.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Братоев се завърна в националния отбор след 4 години отсъствие
Валентин Братоев се завърна в националния отбор след 4 години отсъствие
Мартин Стойчев подписа едногодишен договор с Арда Кърджали
Мартин Стойчев подписа едногодишен договор с Арда Кърджали