НОВИНИ

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години завърши девети на световното първенство

Тимът ни победи Куба с 3:0 в последния си мач от турнира.

националният отбор волейбол българия юноши години завърши девети световното първенство
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 31.08.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният ни отбор по волейбол за юноши под 17 години приключи на девето място на световното първенство, което се провежда в София.

Тимът, воден от Теодор Богданов, победи Куба с 3:0 (25:23, 25:21, 25:18 ) в последния си мач от турнира, който се игра в зала „Левски София“.

Родните представители демонстрираха характер и воля, и въпреки, че не успяха да намерят място в първата осмица, намериха сили и мотивация да се преборят със съперниците и отбележат победен завършек на историческото световно първенство за тази възраст.

България показа по-добра успеваемост на всички елементи и заслужено спечели мача в три гейма. Нашите доминираха особено на блокада, като на този елемент отбелязаха 15 точки срещу едва 1 за съперника. Нашите отбелязаха и 7 директни точки от начален удар, срещу 4 за кубинците.

Стартов състав: Петко Петков, Филип Марински, Александър Добрев, Даниел Танев, Петър Господарски, Еван Георгиев, либеро – Димитър Добрев (Георги Бойчев, Николай Миховски, Мариян Божилов).

Единствено първият гейм бе оспорван и труден за нашите. След първоначално равенство Куба се откъсна с 19:15. Тимът ни обаче показа характер и непримиримост. Сервисът на Филип Марински затрудни посрещането на съперника, а нашите успяха да стопят пасива си. В решителния момент при 23:23 отново българският сервис бе с решаваща роля, а блокадата бе ключова, като тимът ни извоюва първия гейм след две последователни точки от блок.

Втората част отново бе точка за точка до равенството 19-19. Момчетата ни продължиха да натискат и се откъснаха с 22:20. В най-важните моменти отново блокадата бе ключова за спечелването на гейма.

Успехът в първите две части даде криле на българските волейболисти и в третата част те бяха безапелационни. Поведоха с 15:8, запазиха концентрация и въпреки всички опити на Куба да се върне, нашите показаха стабилност. Спечелиха гейма с разлика и затвориха мача с крайното 3-0.

Най-резултатен за нашите бе Даниел Танев с 13 точки ( 2 блока). Александър Добрев добави 10 точки ( 2 аса, 2 блока). Еван Георгиев завърши също с 10 точки ( 5 блока).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Кочериново излязоха на протест заради безводието
В Кочериново излязоха на протест заради безводието
Гледайте колоездачното състезание за купа "Долчини" по БНТ 3
Гледайте колоездачното състезание за купа "Долчини" по БНТ 3