НОВИНИ

Над 100 000 гледания на видео уроците "С БНТ2 на училище"

bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 11.06.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Още
Слушай новината

Има над 100 000 гледания на уроците, които БНТ2 излъчва в помощ на подготовката на учениците за Националното външно оценяване на сайта на БНТ, на сайта на просветното министерство и в социалните мрежи. Във Вайбър също има група, в която се качват уроците, съобщи в "Денят започва" изпълнителният продуцент на БНТ2 Николай Марков.

Той допълни, че гледаемостта е голяма. В рамките на периода от януари, когато стартираха уроците тази година, те са достигнали до над 1 млн. и 800 000 зрители на възраст над 4 години, живеещи в домакинства с активен телевизионен приемник или около 27% от потенциалната телевизионна аудитория в България.

Директорът на Дирекция "Учебници и училищна документация" в Министерството на образованието и науката Пенка Иванова заяви, че уроците са били и са в полза и на учителите, и на родителите, и най-вече на учениците. Те са гледани чрез БНТ4 и в чужбина, като по този начин е подпомогната и тяхната подготовка.

По думите ѝ това е полезна инициатива, която е стартирала през 2020 г. с обявяването на извънредното положение. Миналата година Министерството на образованието създаде, а БНТ излъчи 517 урока. Уроците, излъчени миналата година, бяха за учениците от първи до четвърти клас и имаше 42 урока в помощ на учениците, на които предстояха държавни зрелостни изпити.

И тази година доброто сътрудничество между просветното министерство и БНТ продължи и бяха създадени и излъчени 180 урока.

Николай Марков уточни, че до вторник ще бъдат излъчвани уроците, предназначени за седмокласниците и тяхното национално външно оценяване. Всички излъчени до момента уроци са достъпни на сайта на БНТ.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Уроците може да намерите тук "С БНТ 2 на училище", "С БНТ на училище: На фокус: 7. клас" и "Матурата на фокус"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сашо Попов подал оставка от ръководството на Волейболната лига
Сашо Попов подал оставка от ръководството на Волейболната лига
Време е за шоу! Турция и Италия дават старта на Евро 2020
Време е за шоу! Турция и Италия дават старта на Евро 2020