ЦИК открива нова процедура за машините за вота

от БНТ
08:00, 11.06.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

ЦИК открива нова процедура чрез пряко договаряне и без предварително обявление на обществена поръчка за осигуряване на логистиката и софтуера на машините за парламентарния вот на 11 юли.

Решението е публикувано на страницата на комисията след заседанието вчера. Договорът ще бъде сключен със "Сиела Норма", които са единственият възможен изпълнител, става ясно от документа.

Обществената поръчка е с максимална прогнозна цена 4,35 млн. лв. До това решение се стигна след като стана ясно, че в действащия договор между ЦИК и "Сиела Норма" е включена логистиката само за парламентарните избори на 4 април.

В същото време въпросът за недостатъчното машини за вота на 11 юли остава нерешен. Вчера Министерството на финансите се ангажира да осигури допълнително средства за Избирателната комисия, ако бъде сключен нов договор за доставка на нови устройства.

Основният проблем е дали ще има достатъчно машини за секциите в чужбина. Отговорът на този въпрос ще стане ясен на 15 юни, когато изтича крайният срок за заявления за гласуване, които трябва да подадат българите зад граница.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Броени часове до старта на ЕВРО 2020
Броени часове до старта на ЕВРО 2020
Доц. Ангел Кунчев: Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен
Доц. Ангел Кунчев: Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен