НОВИНИ

Над 100 нарушения на пътя е извършил шофьорът, който вчера катастрофира пред КАТ-Пловдив

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 03.08.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Рекордьор по нарушения се оказа дрогираният шофьор, който катастрофира пред КАТ-Пловдив вчера - над 100 са регистрираните негови нарушения на Закона за движения по пътищата. Това стана ясно на брифинг в районната прокуратура днес.

Нарушителят е задържан в ареста и с решение на наблюдаващия прокурор мярката му за задържане ще бъде удължена със 72 часа.

"Колегите са затворили изхода на паркинга и той тръгнал да бяга през саксии. През цялото време е крещял, че ще си сложи край на живота, че не иска да живее, което е неадекватно поведение", обясни Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор.

Полицаят, който неколкократно му казва да излезе от колата, счупва предното стъкло и го изважда, след като шофьорът не се подчинил.

"Това е много интересен водач с много дълго досие като нарушител. То започва от 2001 г., като до вчерашна дата има 53 връчени акта и издадени наказателни постановления и 47 фиша. Една голяма част от тях са за превишена скорост. Има около 25 електронни фиша за превишена скорост, но пък всички те са платени", каза гл. инспектор Йордан Милушев от Пътна полиция - Пловдив.

Репортер: Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ани Вангелова започна с убедителна победа във Финландия
Ани Вангелова започна с убедителна победа във Финландия
Разследващи влязоха в складовете за боеприпаси край Карнобат
Разследващи влязоха в складовете за боеприпаси край Карнобат