НОВИНИ

Йотова за новия кабинет: Предизвикателствата са енергийната криза и коронавирусът

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:02, 03.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Енергийната криза и пандемията от коронавирус са сред предизвикателствата, с които трябва да се справи служебното правителство. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Първо да им пожелая много смелост и кураж, защото не са една и две кризите, с които трябва да се преборят за един много ограничен период от време. Надявам се да има след изборите редовен и стабилен кабинет. Те имат две основни задачи - да върнат стабилността на страната и втората е да осигурят сигурността на българските граждани - от енергийните доставки до ситуацията с ковид", каза тя.

По повод думите на Корнелия Нинова, че служебният кабинет е реваншистки спрямо БСП, Йотова каза, че социалистите в кабинета са изключително добри експерти. Подчерта, че усилията трябва да бъдат насочени към решаването на кризите, а не към реваншизъм.

Остра реакция от БСП за новия служебен кабинет - Корнелия Нинова го определи като реваншистки

"Аз не зная какво е визирала госпожа Нинова, ако е визирала тримата министри, които и днес са членове на НС на БСП, смятам че те са гордост за всяка една партия, чиито членове са те - госпожа Лечева и Крум Зарков, и Явор Гечев. Това са хора които са се доказали експертно, професионално, политически, със свое мнение, със своя позиция. Нещата и решенията, които трябва да бъдат взети в следващите месеци, са много по-важни от за българските граждани от отколкото всякакъв реваншизъм и споровете с който и да било политически лидер", коментира вицепрезидентът.

Йотова участва в церемония, на която бяха отличени лауреатите в творческите конкурси за деца и юноши от българските общности по света, които ежегодно се организират от Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив има нов треньор
Ботев Пловдив има нов треньор
До 12 август КЕВР ще обяви решението си за цената на газа
До 12 август КЕВР ще обяви решението си за цената на газа