НОВИНИ

Разследващи влязоха в складовете за боеприпаси край Карнобат

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 03.08.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Разследващ екип влиза в складовете за боеприпаси край Карнобат. След като изтече технологичният срок от 72 часа, в който не се допускаше никой на мястото на инцидента, вече може да се направи оглед за причините на пожара от неделя.

Преди около час и половина разследващите започнаха оглед на склада за боеприпаси, който се намира в местността Чубан дере на около 4 км от Карнобат. На място пристигнаха специална група, обучена да влиза в подобни обекти - експерти по боеприпасите, пожарникари, полиция, криминалисти и представители на ДАНС.

Гебрев пред БНТ: Боеприпасите в складовете са за наши африкански клиенти

Въпреки че изтече технологичното време от 72 часа, пътят до склада на около 2 км остава блокиран. Има два сформирани щаба - един на фирмата собственик на складовете и един - от представители на държавните институции. Окръжната прокуратура също ще разследва пожара. Нито полицията, нито пожарната коментираха каква е ситуацията. Единствено коментар имаше от фирмата собственик.

"Сега на следващия етап, процедурно, това е по линия на полицията, искат отново да се убедят, в района на склада, подстъпите към склада, пътищата около склада, може ли нещо визуално да се види и чак тогава се взима решение за влизане вътре. С дрона виждаме което има - разрушени панели, наличие на огнище от пожар, обгорени треви, храсти, дървета отстрани, това се вижда", обясни Константин Скелин, представител на фирмата собственик на складовете.

Той е категоричен, че взривовете е нямало как да станат отвътре.

"Всички сме на единно мнение във фирмата сме доста специалисти, които се занимаваме с тази работа. Аз имам общо 64 склада, това означава че на 64 места да гърми, ако става нещо отвътре, а то нямаме такъв случай. Това е първия случай на такъв и втори случай във фирмата", заяви Скелин.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 нарушения на пътя е извършил шофьорът, който вчера катастрофира пред КАТ-Пловдив
Над 100 нарушения на пътя е извършил шофьорът, който вчера катастрофира пред КАТ-Пловдив
Осветлението в тунел "Железница" не работи заради разбит трафопост
Осветлението в тунел "Железница" не работи заради разбит трафопост