НОВИНИ

Над 100 студенти участват в четвъртата "ТВ Академия" на БНТ

bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 21.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

За четвърта поредна година Българската национална телевизия откри своята "ТВ Академия". Над сто студенти от седем университета ще участват в тазгодишното издание. През следващите месеци младежите ще трупат опит в седем дирекции в обществената телевизия.

Трупане на умения, знания, опит и пръв досег с телевизията - това е подготвила "ТВ Академията".

"Ние се срещаме с поколението Z. Те преобръщат нашата визия, виждаме по друг начин света, който те откриват и това ни помага да бъдем по-модерни, по-съвременни", каза Даниел Чипев, зам.-директор на "Новини и актуални предавания" в БНТ.

Менторите от Академията са готови да обучат нови и свежи кадри, които да влязат в редиците на обществената телевизия.

"Ще минат през целия процес при създаването на новини и актуални предавания. Така че със сигурност ги очакват интересни минути из коридорите на Българската национална телевизия. Не се съмнявам в това", каза Радостин Любомиров, продуцент и водещ на "Спорт" в БНТ.

А студентите се вълнуват, че ще могат да се докоснат до магията на телевизията и да приложат теоретичните си знания на практика.

"Трябва да се доверим на националната телевизия за такова начинание и за първа такава крачка, поне за мен. Мисля, че съм на правилното място", каза Гергана Асенова, студент в СУ "Св. Климент Охридски".

"Графичният дизайн ми е, как да кажа, страст и изключително много ми харесва. Занимавам се от много време с това и смятам, че тук мога да допринеса и да дам най-доброто от себе си", посочи Йордан Борисов, студент в УНСС.

"Очаквам да се сблъскам с нови предизвикателства. Да видя на живо как се случва работата", каза Калоян Иванов, студент в Национална музикална академия.

В предстоящите месеци студентите ще могат да работят с професионалисти, които ще им разкрият тайните на телевизията и на журналистическата професия.

Репортер: Ерика Шаумян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър Пазарджик замина за Полша за първия си мач от евротурнирите
Хебър Пазарджик замина за Полша за първия си мач от евротурнирите
Александър Димитров: Тези момчета имат голямо бъдеще, стига да имат и късмет
Александър Димитров: Тези момчета имат голямо бъдеще, стига да имат и късмет