НОВИНИ

Над 120 души от пловдивската организация на БСП напускат партията

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 14.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Над 120 души от пловдивската организация на БСП напускат партията начело с червените общински съветници в града.

Вече бившите членове на БСП обявиха това на извънреден брифинг, ден след като почти цялата организация в Перник направи същото. Според доскорошния пловдивски депутат от БСП Иван Петков-Бебето обаче, няма подадени заявления за напускане.

Името на групата напускащите БСП в Общинския съвет, която се свързва с Георги Гергов, става "Алтернатива за Пловдив". Засега все още няма създадена национална структурна организация на отцепниците.

"Това, което в момента се случва от три години в Пловдив, означава, че ние повече няма как да се борим вътре в партията. Ние не можем да се изправим срещу тези манипулации, които се извършват и затова взехме решение да продължим да се борим за левите хора, само че извън Българската социалистическа партия и с това ние заявяваме, че напускаме БСП. Но заедно с нас това го заявиха след конгреса, това е само за два-три дни, го заявиха още 109 социалисти от Пловдив", каза Николай Радев - председател на "Автентична лява БСП".

"Няма нито един, който да е дал заявление за напускане на партията, от няколко дена имаме информация, като ръководство, че от вече бившите съветници се привикват социалисти, за да ги убеждават да напуснат редиците на БСП, включително и вчера в един хотел в Пловдив е имало такава среща. Ние като ръководство сме изключително щастливи, че тези хора най-накрая напуснаха градската организация, говоря за съветниците, защото знаете много добре, няколко месеца назад те петнят името на Българската социалистическа партия", заяви Иван Петков-Бебето, председател на Градската организация на БСП в Пловдив.

екип на БНТ-Пловдив

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО: Украйна трябва да получи оръжия
НАТО: Украйна трябва да получи оръжия
9 души бяха спасени от руините в Турция в 9-ия ден след земетресението
9 души бяха спасени от руините в Турция в 9-ия ден след земетресението