НОВИНИ

Над 200 гимнастици ще участват в държавното лично-отборно първенство

200 гимнастици участват държавното лично отборно първенство
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:52, 13.03.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Над 200 състезатели от 25 клуба ще се включат в първия кръг на държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе на 17 и 18 март на Националната спортна база "Раковски".

Състезанието ще постави началото на държавния спортен календар в гимнастика за 2023 година, а президентът на родната федерация Красимир Дунев заяви, че надпреварата ще бъде важна част от подготовката на българските гимнастици за европейското първенство в Анталия, Турция през април.

"Това е много важно състезание, защото то е не само част от държавния спортен календар. Надпреварата е част от подготовката на състезателите ни за световното първенство за младежи и девойки и за европейското първенство за мъже и жени. Надявам се състезателите да покажат най-доброто от себе си. След това ще имаме и три зонални първенства – във Варна (25 март), в Пловдив (31 март – 1 април) и в София (22-23 април)", сподели олимпийският ни вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

Президентът на БФ Гимнастика разкри още и кои състезатели от националния отбор ще пропуснат състезанието в София в края на седмицата, но побърза да успокои, че всички те съвсем скоро ще подновят своите тренировки.

"В надпреварата при мъжете няма за участват братята Еди и Кевин Пеневи. Те бяха две седмици в България и се подготвяха с националния отбор. Наложи се, за кратко, да си заминат отново за САЩ, но ще се върнат в България в края на март. При жените състезанието ще пропусне Палома Спиридонова, която ще пристигне от Америка в началото на април, но пък ще се включи Никол Стоименова, която живее и тренира в Англия", заяви Красимир Дунев.

В събота след приключване на държавното първенство ще се проведе и първия за годината турнир за деца "Йордан Йовчев - за купа Дженерали".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев възобновява работата си след нови два отрицателни COVID теста
Румен Радев възобновява работата си след нови два отрицателни COVID теста
Жена тръгна с такси за Румъния след обаждане от ало измамници
Жена тръгна с такси за Румъния след обаждане от ало измамници