НОВИНИ

Над 200 жени бягаха в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания

Айше Сали
от Айше Сали
19:14, 18.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Още

В столицата въпреки дъждовното време, утрото започна с много ентусиазъм и усмивки пред НДК.

Повече от 200 жени участваха в 3-километров крос, в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания. С тази кауза организаторите подкрепят образованието на децата, докато са на лечение. От друга страна искат да стимулират повече жени да тичат.

Състезанието беше в 2 категории - индивидуално бягане и майки с деца. Освен спортните постижения бяха оценени и оригиналните костюми. Лице на инициативата е актрисата Ирмена Чичикова.

"Ние подкрепяме сдружение "Онкохематологични заболявания" конкретно в каузата им за продължително образование в болниците", коментира Мира Драганова, организатор на събитието.

"За мен бягането е начин на живот. Аз бягам повече от 10 години и искам да насоча повече жени и деца да опитат да бягат. Имам чувството, че в България тичат повече мъже отколкото жени. Затова това състезание е прекрасен начин да привлечем повече жени да участват", заяви Милица Мирчева, победител в индивидуалното бягане.

"Вълнуващо е. Доста адреналин събираш, но не знам дали ще го направя пак до следващия път", сподели актрисата Ирмена Чичикова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно сбогом с големия български актьор Васил Стойчев
Последно сбогом с големия български актьор Васил Стойчев
Драстичен спад на туристи в Сандански
Драстичен спад на туристи в Сандански