НОВИНИ

Над 2000 бебета са се родили в Първа САГБАЛ "Света София" през 2021 г.

бебета проплакаха условията пълна карантина софийска болница
bnt avatar logo
от БНТ
15:47, 01.01.2022
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

2151 са бебетата, които проплакаха през изминалата 2021 година в Първа САГБАЛ "Света София", съобщиха от болницата. Последното бебе на отминалата година е момиченце. Александра се роди на 31 декември малко преди 22.00 часа. Първото бебе на 2022 година в болницата също е момиченце, родено е в 3.20 ч. сутринта на 1 януари и се казва Елена.

"Най-много бебета от всички месеци през тази година са родени през празничния декември – 191. Така този месец се очертава като един от най-силните за последно време", заяви д-р Константин Петров от Първа САГБАЛ "Света София".

Първото бебе за 2022 година е момченце от Шумен?

През юни пък беше поставен рекордът за най-много новородени за 24 часа – 21 бебета, проплакали за едно денонощие – от 23 до 24 юни, тоест почти на всеки час е родено по едно бебе. Сред ражданията на този ден има и близнаци.

Две момченца са първите бебета на 2022 година в "Майчин дом"

"Първа САГБАЛ "Света София" е предпочитана най-вече заради изключителния професионализъм на лекарите, както и заради условията, които предлага. Благодаря на всички екипи, които денонощно са на своя пост в грижа за пациентите и преодоляват предизвикателствата, които срещаме в условията на пандемия. Благодарение на знанията, уменията и опита на нашите медици, имаме хиляди щастливи раждания през изминалата година. Пожелавам 2022 година да бъде още по-добра и успешна за нашите професионалисти и за всички пациенти, и най-вече да бъдат здрави", заяви изпълнителният директор на Първа САГБАЛ "Света София" д-р Гергана Коларова.

Над половината от ражданията през 2021 година са със секцио, показва статистиката на болницата.

В Първа САГБАЛ "Света София" се полагат специални грижи и за родилки с COVID-19, като за тях е осигурен отделен вход за прием, отделна родилна зала и отделни стаи, като и в момента в болницата има настанени такива пациентки. Лечебното заведение спазва всички необходими мерки за безопасност в условията на пандемия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евертън привлече украински бранител
Евертън привлече украински бранител
ЦСКА: Нека 2022 година ни донесе дългоочакваната 32-а титла на България
ЦСКА: Нека 2022 година ни донесе дългоочакваната 32-а титла на България