НОВИНИ

Над 2000 деца в Търговище ще учат онлайн заради COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 15.10.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Болницата в Търговище вече е с изразходван капацитет за лечение на COVID-19. Заради ръста на заразените в областта напускат лекари, а пациенти с коронавирус се пренасочват за лечение към здравните заведения в Омуртаг и Попово. В област Търговище са въведени извънредни мерки, за да се ограничи разпространението на вируса.

Тази сутрин близо 1200 ученици от училище "Проф. Никола Маринов" не влязоха в класните стаи, защото ще се обучават дистанционно. 5 са учениците с COVID-19, под карантина са 4 паралелки. Тази превантивна мярка срещу коронавируса важи и за другото голямо училище в града. Сградите в момента се дезинфекцират.

Затягат мерките в област Търговище. От утре децата ще учат дистанционно

Отново са затворени и пенсионерските клубове в Търговище. От Общината и областния кризисен щаб призоваха местните хора да ограничaт пътуванията си следващите 10 дни. Най-сериозен обаче е проблемът в местната болница.

385 са заразените до момента с коронавирус в област Търговище. "Ръстът се получи заради неспазване на мерките за дистанция и дезинфекция. Трябва да се носят маски", заяви Дарин Димитров - кмет на Община Търговище.

Увеличеният брой на пациентите с COVID е на път да срине здравната система в Търговище. Леглата са запълнени, медиците са на ръба на силите си. Двамата инфекционисти в болницата напускат.

Засилват контрола на мерките срещу COVID-19 заради липсата на дисциплина

За да се ограничи заразата в заведенията, театрите и кината започват масови проверки заедно със служители на реда.

"Основното нещо не е да затваряме градовете, заведенията, дискотеките. След този пик много е вероятно да излезем от червената зона, ако се спазват мерките, вярвам, че моите съграждани са отговорни", заяви Дарин Димитров.

Жителите на област Търговище остават рискови за Германия, която настоява за задължителна карантина и отрицателен тест до 72 часа след тяхното влизане на немска територия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камий Тома и Александър Улман с концерт в зала "България"
Камий Тома и Александър Улман с концерт в зала "България"
Кола по чудо не прегази пешеходци във Варна
Кола по чудо не прегази пешеходци във Варна