НОВИНИ

Над 3 милиона нови искания за обезщетения в САЩ само за седмица

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:18, 07.05.2020
Чете се за: 00:37 мин.
По света
милиона искания обезщетения сащ седмица

Повече от 3 милиона нови искания за обезщетения при безработица са постъпили в САЩ само за седмица. По официални данни безработните на помощи достигнаха най-високото си равнище в историята на страната.

След бруталното спиране на икономиката в средата на март заради коронавируса, подкрепа при безработица са поискали 33,3 милиона или 20 процента от работната сила на Америка. Този показател спада леко всяка седмица, но остава много висок. Рекордът е от последната седмица на март, когато като безработни са се записали 6,8 милиона.

Преди те бяха около 200 000 на седмица. От началото на коронакризата страната отбеляза най-нисък икономически растеж за десетилетие, най-слаби продажби на дребно в историята и спад на бизнеса, сравним само с финансовата криза през 2008 г.

Президентът Доналд Тръмп направи исторически сравнения и отново обвини Китай.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Това е най-тежкото нападение срещу нас, по тежко от Пърл Харбър и Световния търговски център. Никога не е имало такава атака и тя не трябваше да се случва. Можеше да бъде спряна при източника в Китай, можеше,но не беше спряна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Три отбора от НБА подновяват тренировки в петък
Три отбора от НБА подновяват тренировки в петък
Стивън Джерард иска да остане в Рейнджърс
Стивън Джерард иска да остане в Рейнджърс