НОВИНИ

Над 3 милиона заразени с COVID-19 в Европа

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
18:41, 23.07.2020
Чете се за: 00:58 мин.
По света

Над три милиона заразени с COVID-19 в Европа. Рекордно е увеличението на случаите в Босна и Херцеговина, както и в Румъния, където започна локално налагане на карантина. Гърция и Австрия върнаха маските на обществени места на закрито. Испания ограничи достъпа до плажовете. А Нидерландия - до парковете и търговските улици.

Увеличение на случаите на COVID-19 на Балканите и в Европа. Все повече държави засилват тестването за вируса и повторно затягат мерките.

Гърция има специални изисквания за чуждите туристи, но ограниченията се върнаха и за местните. В магазините и на всички закрити обществени места носенето на маска е задължително. Глобата при нарушение е 150 евро.

В Австрия това се отнася включително за филиали на пощи и банки, обществения транспорт и чакалните на лекарските кабинети. В страната беше издадена първа присъда за нарушаване на карантина.

Жена от Каринтия получи шест месеца затвор условно и 800 евро глоба. Случаят е от март. Жената от босненски произход била поставена в изолация след положителен тест, но излязла от дома си, за да изпрати пари на семейството си в балканската страна.

Испания е в готовност да обяви по-строга карантина. Временно са затворени ресторанти, барове и хотели. Каталуния ограничи достъпа до плажовете.

Елой Бадиа, представител на властите в Барселона: "Това означава 8 000 души по-малко на ден".

Все пак решения за спасяването на летния сезон има. Популярните - най-вече сред британските и френските туристи, плажове на Бенидорм вече могат да бъдат резервирани чрез специално мобилно приложение. Плажната ивица е разделена на карета, за да може да се спазва дистанция.

На север, Нидерландия също регистрира ръст на случаите на COVID-19. Властите предупредиха, че ще бъдат затваряни препълнени плажове, паркове и търговски улици и ще се следи за спазване на социална дистанция от метър и половина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искрен Веселинов: Контактите между ГЕРБ и ДПС вече ще са невъзможни, това е заслуга на протестиращите
Искрен Веселинов: Контактите между ГЕРБ и ДПС вече ще са невъзможни, това е заслуга на протестиращите
15-и ден на протести в София
15-и ден на протести в София