НОВИНИ

Над 40 руски удари са отблъснати в Украйна на Цветница

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
12:07, 10.04.2023 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
По света
Слушай новината

Над 40 руски удари са отблъснати в Украйна в деня на Цветница, съобщиха от украинската армия. Най-малко 10 града и села бяха под руски обстрел на християнския празник. При нападение вчера загинаха баща и дъщеря в дома им в град Запорожие.

Под звука на сирените спасители разчистват останките от къща в Запорожие, ударена от руска ракета. 50-годишният Иван и 11-годишната му дъщеря Ирина бяха убити. 46-годишната майка и съпруга е открита жива, но е в болница с опасност от живота.

"Когато пристигнаха пожарникарите, претърсиха три стаи, но не можаха да ги намерят. Цялото семейство спеше в стая в другата част на къщата - точно, където у дари ракетата. Спяха там и вече не са сред нас. Трагедия, бяха младо семейство", заяви Виктор Хранкин - жител на Запорожие.

Всеки светъл християнски празник ни учи, че може да не знаем как, но злото ще изгуби, каза Зеленски в традицинното си вечерно обръщение.

“Снощи руската армия извърши атака срещу Запорожие. Ударена беше жилищна сграда с трима души в нея - мъж, жена и малко момиченце. Тя се казваше Ирина. Щеше да навърши 11 тази година. Ето как терористичната държава отбелязва Цветница. Ето как Русия се поставя в още по-голяма иолация от света и човечеството", заяви Володимир Зеленски.

Според руското Министерство на отбраната в Запорожие е унищожен склад със 70 000 тона гориво. Руски удари са разрушили и оръжейни складове с ракети, артилерия и боеприпаси в Запорожка и Донецка област. Обстрелвани бяха и градове в Херсонска област на юг. Продължават тежките сражения в западните покрайнини на Бахмут, съобщавата от украинската армия. Няма напредък на руските сили и по второто основно направление на боевете на изток - град Авдеевка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж с парализа чака близо година за ТЕЛК решение, за да има личен асистент
Мъж с парализа чака близо година за ТЕЛК решение, за да има личен асистент
Лука Дончич успокои, че не смята да си тръгва от Далас Маверикс
Лука Дончич успокои, че не смята да си тръгва от Далас Маверикс