НОВИНИ

Зеленски осъди руските въздушни удари на Цветница

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
06:24, 10.04.2023
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Украинският президент Володимир Зеленски осъди руските въздушни удари на Цветница. При нападение вчера загинаха баща и дъщеря в дома им в град Запорожие.

Жертвите - 50-годишен мъж и 11-годишната му дъщеря, бяха убити при руски удар срещу жилищна сграда в града. Жена, идентифицирана като съпруга и майка на жертвите, беше спасена от развалините. Според украинския генерален щаб през последното денонощие са били отблъснати над 40 атаки на руските сили. Опитите за руско настъпление в Бахмут са осуетени, няма напредък на руските сили и по второто основно направление на боевете на изток - град Авдеевка.

Всеки светъл християнски празник ни учи, че може да не знаем как, но злото ще изгуби, каза Зеленски в традиционното си вечерно обръщение.

"Снощи руската армия извърши атака срещу Запорожие. Ударена беше жилищна сграда с трима души в нея - мъж, жена и малко момиченце. Тя се казваше Ирина. Щеше да навърши 11 тази година. Ето как терористичната държава отбелязва Цветница. Ето как Русия се поставя в още по-голяма изолация от света и човечеството", заяви Володимир Зеленски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха две тела след рухването на сграда в Марсилия
Откриха две тела след рухването на сграда в Марсилия
Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица