НОВИНИ

Над сто полицаи ще се грижат за обществения ред по време на маратона на Пловдив в неделя

маратон Пловдив 2022
Снимка: фейкбук страница на маратона на Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 28.10.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Над сто полицаи ще бъдат ангажирани в охраната на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност при провеждането на пловдивския маратон на 30 октомври (неделя) в областния град, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Спортното събитие е с времетраене от 9.00 часа до 12.30 часа в неделя, а по маршрута му, съгласно заповед на кмета на Община Пловдив, е забранено преминаването на моторни превозни средства, с изключение на масовия градски транспорт, който ще се пропуска поетапно.

Стартът и финалът на състезанието са на пл. „Централен“, а преминаването на участниците е по ул. „Александър І Батенберг”, ул. „Константин Стоилов”, ул. „Криволак”, ул. „Съборна” /до Хисар Капия/, ул. „Цанко Лавренов”, ул. „Цар Иван Шишман”, пл. „Житен пазар“, бул. „6-ти септември”, бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”, бул. „Христо Ботев”, бул. „Източен”, бул. „Санкт Петербург”, Алея 8 в парк „Лаута”, ул. „Георги Данчов”, ул. „Съединение“, бул. „Освобождение”, бул. „Асеновградско шосе“, бул. „Цар Симеон”/, ул. „Ягодовско шосе“ в посока кръговото кръстовище на „Скобелева майка“, бул. „Цариградско шосе, бул. „Шести септември“, бул. „Марица юг”, ул. „Висла”, от където по ул. „Райко Даскалов”, ул. „Опълченска“, ул. „Св. Климент“, ул. „Христо Г. Данов“ и ул. „Александър І Батенберг”.

За недопускане на допълнителни затруднения и гарантиране безопасността на движението, от Областната дирекция на МВР в Пловдив призовават водачите на моторни превозни средства да избират алтернативни посоки за придвижване в посочения времеви интервал, да бъдат с повишено внимание и да се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъск придоби "Туитър" за 44 милиарда долара и уволни висшето ръководство на компанията
Мъск придоби "Туитър" за 44 милиарда долара и уволни висшето ръководство на компанията
Електропреносната система на България е в готовност да посрещне есенно-зимния сезон
Електропреносната система на България е в готовност да посрещне есенно-зимния сезон