НОВИНИ

Надал мина и през палача на Григор за титла №89 в кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:31, 09.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
надал мина палача григор титла №89 кариерата
Слушай новината

Испанецът Рафаел Надал триумфира на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн, след като във финала надигра със 7:6(6), 6:3 американецът Максим Креси, който вчера пък отстрани първата ракета на България Григор Димитров.

За Надал това е общо 89-та титла в неговата кариера и първа на ниво АТР 250 от месец юни 2015 година, когато той спечели турнира в Щутгарт на трева.

Успехът за Матадора определено не дойде лесно, тъй като в първия сет Креси стоеше стабилно на корта и дори имаше сетбол в тайбрека при 6-5 точки в своя полза. В този момент обаче Рафа демонстрира за пореден път своята непримиримост и спечели следващите три разигравания, за да измъкне първия сет след повече от час игра.

Във втория американецът Креси първи стигна до пробив, повеждайки с 2:1, но Надал моментално отговори и изравни за 2:2. В осмия гейм левичарят от Майорка отново спечели подаването на своя съперник, за да вземе аванс от 5:3, а след това на свое подаване сложи точка на спора още при първия си мачбол.

По този начин Рафаел Надал ще влезе със самочувствие на предстоящия Australian Open, който стартира на 17 януари.

За Максим Креси пък остава единствено удовлетворението от първия му достигнат финал в турнир от АТР, като роденият във Франция тенисист ще се надява да пренесе добрата си форма и следващата седмица на надпреварата в Сидни.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен
Асен Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен
Владимир Илиев записа най-добрия си резултат за сезона в преследването в Оберхоф
Владимир Илиев записа най-добрия си резултат за сезона в преследването в Оберхоф