НОВИНИ

Надал се затрудни срещу белорусин, но e в третия кръг в Барселона

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:26, 22.04.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
надал затрудни белорусин третия кръг барселона

Водачът в схемата Рафаел Надал имаше проблеми, но въпреки това успя да спечели първия си мач на АТР 500 тенис турнира в Барселона.

Единадесеткратният шампион в каталунската столица трябваше да прави обрат срещу квалификанта Иля Ивашка от Беларус, но в край на сметка след 3:6, 6:2, 6:4 и 2:20 часа игра на централния корт „Рафаел Надал“, Матадор се класира за третия кръг.

111-ят в света Ивашка проби в откриващия гейм на мача, а в деветия гейм на сета стори същото, за да вземе частта след 6:3.

След това 34-годишният испански левичар вдигна нивото на играта си, като до края на двубоя той осъществи три брейка и не допусна да бъде пробит нито веднъж, което логично го доведе до победата.

„Съперникът ми игра на много високо ниво в началото, а аз не. След първия сет промених малко начина си на игра, станах по-агресивен. Щастлив съм, че съм в трети кръг. Далече съм от най-добрата си форма в последните два мача, които изиграх, но имам желанието и енергията да променя нещата към по-добро“, заяви Надал след двубоя.

Следващият съперник на Рафа ще бъде японецът Кей Нишикори, който отстрани Кристиан Гарин от Чили със 7:6(5), 4:6, 6:1. Това ще бъде 14 среща между Нишикори и Надал, като Матадора е спечелил 11 мача, включително и финала в Барселона през 2016 година с 6:4, 7:5.

Друг любопитен момент от деня в Барселона бе дисквалификацията на Фабио Фонини в мача му срещу Бернабе Сапата Мирайес. Ексцентричният италианец загуби с 0:6 първата част, а при 4:4 във втората си позволи първо да обиди един от лайнсмените, а след това и съдията на стола, което доведе и до дисквалификацията му.

Така испанският квалификант Мирайес ще игре в третия кръг срещу сънародника си Пабло Кареньо Буста, който се справи с Джордан Томпсън след 6:4, 6:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал се справи с Кадис за 10 минути и изравни Атлетико на върха
Реал се справи с Кадис за 10 минути и изравни Атлетико на върха
Ансамбълът за жени, Боряна Калейн и Катрин Тасева ще участват на Световната купа в Баку
Ансамбълът за жени, Боряна Калейн и Катрин Тасева ще участват на Световната купа в Баку