НОВИНИ

Надал: Ще реша дали ще продължа след Олимпийските игри

Носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем Рафаел Надал обмисля да продължи състезателната си кариера и през следващата година.

рафаел надал изпратен шампион мадрид загубата лехечка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 15.06.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем Рафаел Надал обмисля да продължи състезателната си кариера и през следващата година. За това загатна самият той в интервю пред френския ежедневник Екип.

Още през миналата година 38-годишният испанец твърдеше, че настоящият сезон ще бъде последният в професионалната му кариера. Обнадежден от представянето си в последно време и подобряването на физическата си форма след почти 18 месеца възстановяване от контузии, Надал е готов да преосмисли това решение.

"Винаги съм казвал, че смятам, че това ще бъде последната ми година като професионалист. Но в крайна сметка никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще. Никога не съм взимал прибързани решения, няма да го направя и сега", каза испанецът.

"Искам да видя на какво физическо ниво съм. Дали мога да поддържам формата, в която съм в момента, или ситуацията отново ще се влоши. Ще реша това след Олимпийските игри в Париж", добави Надал.

Във френската столица испанецът, който през 2008 година стана олимпийски шампион на сингъл, а през 2016 година и на двойки, ще играе и в двата турнира. Той ще си партнира с настоящия шампион от "Ролан Гарос" Карлос Алкарас в надпреварата при дуетите.

"Концентрирал съм се върху тренировките за турнира на сингъл. Ако в него играя добре, ще играя добре и на двойки", добави той.

Олимпийският турнир по тенис започва на 27 юли и ще се играе на кортовете на "Ролан Гарос", където испанецът има безпрецедентните 14 титли на сингъл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Битката в момента е кой да е най-кресливата опозиция
Бойко Борисов: Битката в момента е кой да е най-кресливата опозиция
Борислав Гуцанов е новият председател на ПГ на БСП
Борислав Гуцанов е новият председател на ПГ на БСП