НОВИНИ

Нагелсман: Най-важното е, че се измъкнахме без контузии

Селекционерът е доволен от резултата при победата на Германия с 2:1 срещу Босна и Херцеговина.

Юлиан Нагелсман
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 12.10.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът Юлиан Нагелсман е доволен от резултата при победата на Германия с 2:1 срещу Босна и Херцеговина и от това, че националите на страната са без сериозни контузии преди следващите мачове за футболната Лига на нациите.

"Доволен съм от резултата. Отне ни малко време, за да влезем в този мач и губехме твърде често топката, но веднъж щом свикнахме с обстановката, отборът ни доминираше. Босна и Херцеговина пое повече рискове чак през второто полувреме, но отборът им остана стабилен в защита. Все пак имахме доста шансове, но им позволихме да останат в мача", каза Нагелсман, цитиран от uefa.com.

"Най-важното нещо е, че се измъкнахме без контузии и всичките ни футболисти са налични за следващия мач", добави селекционерът на Германия.

Дениз Ундав се разписа два пъти за германците през първото полувреме, а капитанът Един Джеко бе точен за босненците през втората част. Селекционерът на домакините Сегей Барбарез заяви, че германците са наказали грешките на възпитаниците му, които пък пропиляха повечето си шансове и дори удариха греда чрез Ермедин Демирович.

"Изпитвам смесени чувства. Допуснахме някои грешки и срещу най-големите отбори те обикновено биват наказвани по жесток начин. При 1:0 ударихме греда, което ни даде самочувствие, но за съжаление след това допуснахме бързо втори гол. През второто полувреме видях желаната реакция от футболистите и те дадоха всичко от себе си", каза Барбарез.

Капитанът Джеко добави: "Показахме добри неща. Германците имат силен отбор и наказаха грешките ни, а ние трябва да коригираме пропуските за следващите мачове. За някои момчета обаче това бе най-големият двубой в живота им и смятам, че тяхното бъдеще е добро. Показаха характер и останахме в мача до последната минута. Продължаваме напред, има още един след три дни", каза Джеко.

"Никой не обича да губи, но положението е такова, каквото е. Мисля, че се движим в правилната посока", добави още нападателят.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на три хасковски села излизат на протест заради безводие
Жителите на три хасковски села излизат на протест заради безводие
Краен срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна кутия за хора с увреждания
Краен срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна кутия за хора с увреждания