НОВИНИ

Наглост: Крадец разби и живя в четири апартамента в една и съща сграда

Задигнал пари и бижута, но и живял около седмица в жилищата

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:59, 28.02.2024
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Нагла серия от домови кражби, извършени от един и същ човек. По-малко от месец след като излязъл от затвора, 33-годишен мъж проникнал в четири апартамента в един жилищен блок в София. Задигнал пари и бижута, но и живял около седмица в жилищата, чиито собственици са били извън страната. Арестуван е малко след като напуснал поредния разбит апартамент.

В обичаен делничен ден на необичайна гледка се натъкнали живеещите на последните етажи на жилищен блок - мъж със завидна ловкост прескачал от тераса на тераса.

"От покрива слизал на 10-ия, от 10-ия на деветия и после обратно и на 10-ия етаж в апартамента е имало хора и мъжът е видял и мисля, че го е подгонил, той се е качил на покрива и от там е изчезнал", разказва Атанас Костов - отговорник за поддръжката на входа.

На другия ден открили, че един от апартаментите е разбит.

"Там е върлувал, просто отвратителна работа. През терасата счупил прозореца и там е живял не знам колко време, 2 - 3 дни или повече и вътре отвратителна работа, фасове гасени, изтръгнати лампи, безчинство", коментира Атанас Костов - отговорник за поддръжката на входа.

Оказало се, че мъжът проникнал и живял в още три жилища в същата сграда. Негова мишени са били апартаменти предимно на високите етажи.

"Извършителят е влизал в апартаментите, които не са обитаеми към настоящия момент, собствениците не са си били вкъщи, вътре е живял, използвал е отоплителни уреди, има данни, че се е хранил вътре с храната, използвал е различни методи на навлизане - чрез разбиване, с подбран ключ, дори през балконската врата, като е чупил стъклопакета. Когато е преценил просто е отнемал вътре каквото е имало налично", уточни Стефан Тотев - зам.-началник на Пето РУ - София.

Скоро след напускането на поредното жилище мъжът е задържан.

"Добре познат е на полицията, криминално проявен е, осъждан е, друго любопитно нещо е, че е излязъл от затвора в началото на месец февруари, буквално можем да кажем около две седмици преди да извърши първото престъпление от същия вид, така че бил е доста нетърпелив", смята Стефан Тотев - зам.-началник на Пето РУ - София.

В задържания са открити задигнати бижута, пари, телефони, лаптоп и документи и вече е с повдигнато обвинение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вечните ледове, които пазят образци на семена от целия свят, се сдобиха с нови попълнения
Вечните ледове, които пазят образци на семена от целия свят, се сдобиха с нови попълнения
Българският национален отбор по хандбал за жени загуби от Турция в мач от европейските квалификации
Българският национален отбор по хандбал за жени загуби от Турция в мач от европейските квалификации