НОВИНИ

Наградите "Еми": Триумф за сериала "Короната"

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:25, 20.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
Още
Слушай новината

Триумф за сериала "Короната" на наградите "Еми". 73-тото издание на наградите, които са еквивалент на "Оскар" в телевизионната продукция, се проведе в Лос Анджелис.

"Короната" е големият победител на наградите "Еми". Продукцията беше обявена за най-добър драматичен сериал.

Оливия Колман и Джош О'Конър, които играят кралица Елизабет II и принц Чарлз, грабнаха отличията за най-добра актриса и най-добър актьор. Статуетки в категориите за поддържаща женска и мъжка роля също бяха връчени на актьори от сериала.

"Благодаря много, невероятно е. Това е чудесен край на най-невероятното пътешествие. Обичам всяка секунда от него и нямам търпение да разбера какво следва. Ще бъда кратка, защото сълзите ми напират. Бих искала татко да е тук. Загубих баща си заради ковид, но той щеше да хареса всичко това", каза Оливия Колман, актриса.

Пандемията, личните преживявания, тревоги и загуби бяха споделени и от други звезди по време на церемонията. А в речите повече от всеки друг път благодарностите бяха към семействата.

"Почти загубих родителите си по време на снимките на този сезон. Толкова се радвам, че сте тук, за да видите този момент", каза Хана Уадингам, актриса.

В категорията за най-добър комедиен сериал спечели "Тед Ласо". Джийн Смарт и Джейсън Съдейкис получават "Еми" за главна женска и главна мъжка роля в комедиен сериал. "Кралски гамбит" е най-добър лимитиран сериал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа има нов шампион във волейбола
Европа има нов шампион във волейбола
Яна Балникова, "Продължаваме промяната": Трябва да спрем корупцията
Яна Балникова, "Продължаваме промяната": Трябва да спрем корупцията