НОВИНИ

Най-големите ни спортисти се включиха в благотворителен търг в помощ на млада жена с множествена склероза

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 15.08.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Общество
Слушай новината

Най-големите спортисти на България се включиха в благотворителен търг, организиран от спортния журналист на БНТ - Радостин Любомиров. Акцията "Бъдеще за Катрин" помага на млада жена с множествена склероза, за която спасението е лечение в Москва - твърде скъпо лечение със стволови клетки. За лечението на Катрин Йоргова са необходими 55 000 евро, които трябва да се съберат до средата на септември.

Златни имена от българския спорт се включиха, като пуснаха на търг свои ценни предмети.

"Превърнахме една от стаите на БНТ в склад, защото артикулите се оказаха огромен брой. Това може би е един от най-големите търгове, организиран някога в България със спортни артикули - над 60", казва Радостин Любомиров.

Сред тях са колан на олимпийската ни шампионка Ивет Горанова, с който тя печели една от срещите си към олимпийската титла в Токио.

"Надявам се, че късметът, който имах тогава, сега ще се прехвърли върху Катрин и ще помогна за нейното лечение", казва Ивет.

Успехът изглежда задължителен. Защото в този търг участват някои от най-ценните предмети на най-добрите ни спортисти. Фланелката, която Димитър Бербатов носи по време на Европейското първенство по футбол.

"На фланелката интересно е, че все още има петна от трева. Сред фланелките имам и на олимпийската ни шампионка по бокс - Стойка Кръстева", казва Любомиров.

Предметите тук нямат цена, защото имат история. И всичко тук е събрано за рекордно кратко време.

"Въпросът тук беше на едно телефонно обаждане. Включително Григор Димитров - неговата фланелка още не е пристигнала. С Тервел се чух. Буквално за 2 минути, каза: Да, разбира се, идвай в нашия център, веднага ще ти разпишем едни ръкавици и ти ги даваме", каза спортният журналист.

Търгът продължава до неделя на страницата "Бъдеще за Катрин". В каузата се включва и красивото лице на художествената ни гимнастика Ренета Камберова - бронзова медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от Летните олимпийски игри Рио де Жанейро 2016.

"Това да помагаш не те прави герой. Прави те Човек", казва Ренета.

А самата Катрин казва най-искреното благодаря: "Никога не съм очаквала, че толкова много хора ще се включат с лични предмети със сантиментална стойност и искам всички те да знаят, че в мое лице имат най-големия си фен".

Вижте повече за благотворителния търг от Радостин Любомиров в предаването "Още от деня":

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Витанов: България се съгласи да намали с 15% потреблението на газ
Петър Витанов: България се съгласи да намали с 15% потреблението на газ
Надежда Йорданова: Тежките катастрофи с много жертви са хроничен проблем за България, изисква се безпощаден контрол
Надежда Йорданова: Тежките катастрофи с много жертви са хроничен проблем за България, изисква се безпощаден контрол