НОВИНИ

Най-интересните мачове от "Ролан Гарос" - в ефира на БНТ 3

интересните мачове ролан гарос ефира бнт3
bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 26.09.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Спорт

Наближава спортното събитие на седмицата. Утре започва "Ролан Гарос". Един от четирите турнира от Големия Шлем трябваше да се проведе по план през месец май, но пандемията го отложи с 4 месеца. Българската национална телевизия ще ви покаже на живо всички най-интересни мачове.

Утре турнирът започва, макар и в нетрадиционно време на годината и при нехарактерни ограничения. 125-ото издание на Откритото първенство на Франция и 90-то в Оупън Ерата ще даде възможност на 256 тенисисти да блеснат с уменията си. Заради пандемията, а и нарастващите случаи на заразени с коронавирус във Франция, в комплекса ще бъдат допускани по 1000 зрители на ден, а имаше планове само допреди няколко дни броят им да достига до 5000.

Друго важно уточнение - за първи път централният корт Филип Шатрие ще бъде покрит или ще е с подвижен покрив, който ще може да бъде спускан за 15 минути. Ще има и осветление, което да позволи мачовете да се играят до по-късен час, а не да бъдат преустановявани след залез слънце. При пети сет ще се играе до два гейма разлика, т.е. ще важи Advantage Set, а не както е на другите три турнира от Шлема, където победителят се определя чрез тайбрек.

Шампионът от миналата година - Рафаел Надал, ще опита да спечели безпрецедентна 13-а титла от Ролан Гарос, като негов основен конкурент ще бъде световният номер 1 Новак Джокович. Третото голямо име в мъжкия тенис - Роджър Федерер пропуска турнира заради контузия.

При дамите шампионката от миналата година Ашли Барти отказа участие заради COVID 19 и така основен фаворит за трофея е румънката Симона Халеп.

При мъжете Григор Димитров е поставен под номер 18 и ще опита най-накрая да прескочи третия кръг на Ролан Гарос, където отпада неизменно в последните 3 години. При дамите Цветана Пиронкова пък е по следите на ново запомнящо се участие в Шлема след фурора, който предизвика наскоро с четвъртфинала си на Откритото първенство на САЩ.

Първите мачове на двамата са в понеделник и вторник. Съперник на Цвети е германката Андреа Петкович, докато за Григор първото препятствие се казва Грегоар Барер, който е представител на домакините.

И двата мача можете да наблюдавате на живо в ефира на БНТ 3!

Автор: Стефан Георгиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аугсбург изненада Борусия (Дортмунд)
Аугсбург изненада Борусия (Дортмунд)
Какви са иновациите на учените в борбата срещу епидемии
Какви са иновациите на учените в борбата срещу епидемии