НОВИНИ

Намериха убити елени в Разградско

bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 12.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
Регионални
Слушай новината

Поредно бракониерско посегателство в Разградско. Два убити елена са открити през почивните дни край селата Благоево и Балкански. Това се случва близо две седмици, след като зубър беше умъртвен и разфасован в района на ловното стопанство "Воден". А убийците на двата елена все още се издирват.

Останките на единия елен са открити в гората между селата Благоево и Балкански.

"Единият елен е бил тражиран, обезкостен, а другият очевидно е избягал, след като е бил прострелян и е бил намерен от трактористи, които са обработвали една нива", каза районният прокурор Любомир Георгиев.

На място е извършен оглед от ветеринарен лекар. Животното е било младо, на около 2 години. По първоначални данни в него е стреляно с нарезно оръжие или карабина.

А хората от двете разградски села бяха изненадани от случая, въпреки че са виждали много елени в района.

"Тук се касае за чиста пробра браониерство за бракониерите няма сезон, няма време. Има случаи на убити бременни животни. По-скоро е за месото", коментира инж. Огнян Савянов, директор на Регионална дирекция по горите в Русе.

"Тези неща по принцип ги правят нощно време предполагам и не можем да бъдем 24 часа да наблюдаваме цялото землище", заяви Белчо Белчев, кмет на с. Благоево.

От Районната прокуратура съобщиха, че разследването по случая продължава, като уточниха, че максималното наказание за това престъпление е 1 година лишаване от свобода или глоба до 300 лв.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адмирал Емил Ефтимов: Има с какво да се гордеем като нация
Адмирал Емил Ефтимов: Има с какво да се гордеем като нация
Класика срещу Анже остави Лион в играта за титлата
Класика срещу Анже остави Лион в играта за титлата