НОВИНИ

Превръщат незаконно сметище в с. Самуилово в кът за отдих

bnt avatar logo
от БНТ
10:36, 12.04.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Регионални
Слушай новината

Незаконно сметище от близо 20 дка между петричките села Камена и Самуилово се превръща в кът за отдих. Доброволци от населените места в района са си поставили задача да го облагородят, като на мястото поставят беседки и барбекюта и засадят декоративна растителност.

Щерю и Димитър са сред доброволците, които вече втори месец всеки свободен час са на бившето сметище. Помагат с почистването както на отпадъците, така и на храстите и растителността.

"Стартирахме преди около месец, месец и нещо започнахме с основното почистване на стената на язовира, който беше обрасла с храсталаци. За момента напредваме, бавно, но определено напредваме", каза Щерю Сидеров.

"Тука не само от Самуилово е карано, а от цялата Подгорие си хвърляха боклуците тука и решихме да направим един кът за отдих тук, постоянно минават туристи, минават колоездачи тук през Златарево превят си обиколки", каза Димитър Илиев.

До момента за почистването не нерегламентираното сметище не са изразходвани финансови средства. Доброволци предстои да оформят и кътовете за отдих.

"Предстои да бъде изградена една беседка заедно с два броя барбекюта. Ще бъде зарибен язовира, който е зад мен, ще бъза назначен човек, който да отговаря за района", каза кметът на село Самуилово Кирил Стоянов.

Мястото трябва да бъде облагородени до една година. Солидни глоби заплашват всички, които решат да продължат да изхвърлят отпадъци в района.

Автор: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Антов с половин час на "Олимпико" срещу Рома
Валентин Антов с половин час на "Олимпико" срещу Рома
Виктория Томова с нов връх в кариерата си, Пиронкова остава първа ракета на България
Виктория Томова с нов връх в кариерата си, Пиронкова остава първа ракета на България