НОВИНИ

Наплив от гръцки студенти за 8 декември в Банско

bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 20.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

3 седмици преди студентския празник повечето хотели в Банско очакват не само български, но и много гръцки студенти. От бизнеса в зимния ни курорт са оптимисти, че тази година ще има повече туристи през новия зимен сезон.

В един от големите хотели в Банско за 8-ми декември резервации вече са направили много гръцки туристи. Повечето са избрали да празнуват в зимния ни курорт за период от три дни.

"Гръцкият студент предпочита Банско, вероятно като дестинация за празнуване на своя празник и напливът от гръцки студенти наистина е голям", заяви Иванка Банкова, мениджър на хотел в Банско.

Хотелиерът Малин Бистрин очаква предимно български младежи за студентския празник.

"Очертава се двудневният пакет да бъде като водещ, но интересното е, че 8-ми е средата на седмицата, ще бъде разделен на две", допълни Малин Бистрин.

"Пакетът е двудневен и тридневен, като ние работим предимно с туроператори, като цената, която предлагаме, е нетна, а не крайна", каза още Иванка Банкова, мениджър на хотел в Банско.

Българските студенти предпочитат събирания на големи групи и затова избират по-достъпните хотели, където двудневният пакет излиза между 150 и 250 лева. Гръцките обаче правят резервации индивидуално и избират хотели с повече звезди и услуги където цените са между 280 и 350 лева.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Използват бюлетините от първия кръг за балотажа утре в Австралия и Нова Зеландия
Използват бюлетините от първия кръг за балотажа утре в Австралия и Нова Зеландия
Вандализъм срещу автомати за билети и карти във Варна, има задържан
Вандализъм срещу автомати за билети и карти във Варна, има задържан