НОВИНИ

Наполи разби Удинезе и излезе на 2-то място в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:09, 12.05.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
наполи разби удинезе излезе серия

Отборът от Неапол спечели с 5:1 домакинството си на Удинезе и два кръга преди края на сезона се изкачи на 2-то място с актив от 72 точки, с една повече от отборите на Аталанта и Ювентус.

По този начин всичко зависи от възпитаниците на Дженаро Гатузо относно това дали те ще играят в груповата фаза на Шампионската Лига през следващата кампания. В последните два мача на тях им предстои домакинство на Фиорентина и визита на Верона.

Фриулянците пък за момента заемат 10-то място в шампионата с 40 точки, като математически все още не са осигурили оцеляването в елита.

На стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол небесносините доминираха през всичките 90 минути, като отправиха общо 20 удара по посока на вратата на гостите от Удине.

Пьотр Зелински изведе Наполи напред в резултата с попадение в 29-та минута, а 120 секунди по-късно Фабиан Руис беше точен за 2:0.

Удинезе намалиха до почивката чрез Стефано Окака Чука, но през втората част домакините вкараха нови три безответни попадения.

В 56-та минута Ървинг Лозано възстанови разликата от два гола, а точно десет минути по-късно Джовани Ди Лоренцо покачи на 4:1.

Крайния резултат офомри Лоренцо Инсиние в добавеното време на срещата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U17 ще играе с Италия, Полша и Сърбия на ЕвроВолей 2021
България U17 ще играе с Италия, Полша и Сърбия на ЕвроВолей 2021
Очакват ни повече облаци - ще превали и прегърми
Очакват ни повече облаци - ще превали и прегърми