НОВИНИ

Напрежение между ГЕРБ и "Продължаваме Промяната"

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
21:49, 14.10.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ново напрежение между ГЕРБ и "Продължаваме Промяната". Бойко Борисов предупреди коалиционните си партньори, че може да се стигне до нови избори, ако не се извинят за вчерашното изказване на Кирил Петков. На брифинг вчера лидерът на ПП каза, че с "63-ма депутати са постигнали 62 реформи". Борисов нарече това наглост и заплаши партньорите си, а реакцията на Петков не закъсня.

"Ако не сме ГЕРБ и ДПС как ще застанат и ще кажат "Ние сме успешни". Логично е да се каже "Ние заедно направихме тези промени". Но да кажеш Ние ги направихме, а ония двамата искат на наш гръб да се правят на интересни, просто е нагло и просто не е вярно. И просто ако не се коригирате, предстои нов вот. Ще ви строим пред нашата стая. Ако искате. Ако не искате, ще отидем на нови избори", каза Борисов.

"Една стара песен "Батальонът се строява" е вече стар хит и не е толкова актуален. Никой няма да ни строява пред никакви стаи. Самите законопроекти, голяма част, бяха заложени в Плана за възстановяване и устойчивост. А Планът за възстановяване и устойчивост, много добре знаем, се случи и беше подаден в Брюксел от миналия редовен кабинет. Това е истината, а това, че те са го подкрепили и че текстовете сме изчистили заедно, е неоспорим факт", заяви Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте по БНТ 3: Ирландия - Нова Зеландия, четвъртфинал на световното първенство по ръгби
Гледайте по БНТ 3: Ирландия - Нова Зеландия, четвъртфинал на световното първенство по ръгби
Един милион души за една седмица са напуснали северната част на Ивицата Газа
Един милион души за една седмица са напуснали северната част на Ивицата Газа