НОВИНИ

Прокурорската съпруга се признала за по-агресивната в "битовия скандал" (Обзор)

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
21:33, 14.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов, който вчера беше обвинен за побой над жена си, днес вече е на свобода. Софийският градски съд прецени, че няма ясни доказателства, че той е извършил побоя. Дори напротив - съдът допусна, че Михайлов е блъснал жена си, за да се защити от нейна агресия. Самата тя е потвърдила тази версия пред разследващите и дори се признала за "по-агресивната" в този, наречен от нея "битов скандал".

Съдът реши: Пернишкият прокурор Бисер Михайлов излиза от ареста

След денонощие в ареста, прокурорът влезе в съдебна зала като обвиняем за домашно насилие, а два часа по-късно излезе невинен.

"Правилното и законосъобразно решение!", заяви той.

Пред съдията Бисер Михайлов заяви, че никога не е удрял жена си. И още - че между тях никога не е имало тежки скандали, но тя била във влошено емоционално състояние заради сина им - Васил. Според адвоката на обвиняемия, именно прокурорският син е причина делото за домашно насилие да започне.

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов пред съда: Никога през живота си не съм удрял жена си

"Очевидно е, че се търси някакъв вид наказание, отричане на бащата, за това че пълнолетният Васил Михайлов има неприемливо за обществото поведение", коментира Любомир Такова, адвокат.

Съдът реши, че няма нито едно категорично доказателство, че Бисер Михайлов е ударил жена си. Самата тя отричала да е пребита от мъжа си и твърдяла пред разследващите, че сама е предизвикала скандала. Лекарят, който я е приел в болницата пък обяснил, че е пристигнала с леко нараняване в областта на тила. А когато съдът обяви решението си, в съдебната зала нямаше и представители на обвинението.

Адвокатът на Бисер Михайлов: Между него и жена му е възникнала свада

"Аз съм учуден, че представители на СГП липсват. Моето убеждение е, че те от 7 сутринта са били наясно, че няма състав на престъпление", посочи защитникът.

Така само за ден делото за домашно насилие приключи с етикет "обикновен битов скандал". А Бисер Михайлов остава на поста си - засега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Кмете, запиши си!" Кои са основните проблеми в Сливен?
"Кмете, запиши си!" Кои са основните проблеми в Сливен?
Едгардас Янкаускас пред БНТ: Имахме късмет, но бяхме по-добрия отбор (ВИДЕО)
Едгардас Янкаускас пред БНТ: Имахме късмет, но бяхме по-добрия отбор (ВИДЕО)