НОВИНИ

Напрежение в Разлог след масовия бой в заведение в града

bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 15.05.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежение в Разлог след масов бой в заведение в града вчера. Според очевидци историята започва от забележка към 10-годишно дете. Други говорят за шамар. Част от клиентите пък твърдят, че то се е опитвало да краде. А роднините на детето дошли да го защитават. Участниците в свадата днес бяха отведени в съда. След 6-часово заседание обаче решение нямаше и делата ще се гледат на 21 май.

За да се предотврати ескалация на напрежението, в Разлог имаше засилено полицейско присъствие през целия ден. На място дойде и директорът на Областна дирекция на МВР-Благоевград главен инспектор Дойчин Дойчинов.

"Призоваваме хората към спокойствие, ние ще създадем необходимата организация, за да не допуснем нови сблъсъци между двете страни", заяви главен инспектор Дойчин Дойчинов.

Родители на пострадали при сбиването поискаха справедливост и наказание за всички виновни.

"В отделение "Хирургия" на разложката болница е с множество удари по главата. Аз не виждам данни за дребно хулиганство. Видно е от клипа, искам обективно правосъдие, ние ще си търсим правата по съдебен път", подчерта Костадинка Кърджиева, майка на пострадал при сбиването.

"Моето дете е в болница, това е опит за убийство", допълни бащата на един от пострадалите Илия Кърджиев.

"Всичките необходими действия, които е било необходимо, са извършени от полицията. Установени са абсолютно всички участници в сбиването", каза още главен инспектор Дойчин Дойчинов.

До сбиването между две групи младежи се стигна след забележка, отправена от клиент на заведение към 10-годишно момче.

Според едната група забележката е била придружена с шамар по бузата и затова се е стигнало до бой.

Другите младежи обаче твърдят, че детето не е удряно. За да не се стига до нови сблъсъци, полицейското присъствие в Разлог ще остане засилено и в следващите дни.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн отново блести над всички в България
Боряна Калейн отново блести над всички в България
Лудогорец се съвзе с категоричен успех над Арда
Лудогорец се съвзе с категоричен успех над Арда