НОВИНИ

Румен Радев: Със служебния кабинет се завръща държавността

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 15.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев коментира днес смените в ръководствата на държавни институции и ги определи като "рутинна процедура". Допълни, че "у нас има хора, които живеят с усещането, че властта им принадлежи и са се сраснали с нея". Той коментира това по време на посещение в района на Дряново и село Руня. Според Радев със служебния кабинет в България се завръща държавността.

"Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи. И те са се сраснали със столовете. Това са рутинни процедури. Сменят се хора на управленски нива", заяви президентът Румен Радев.

Той коментира и обвинението от страна на Кирил Ананиев, че и при предишното служебно правителство на Румен Радев е имало натиск за уволнения.

"Внезапният напън на Ананиев да се пише на герой, който с тялото си брани шефовете на агенции от уволнение, е комичен. За два месеца е абсолютно наивно да си мислим, че може да се направи ревизия за 10 години управление. Но, както заявих и при представянето на новия кабинет - той е длъжен, там където може, да даде светлина за начина, по който се е управлявала България. Разбира се всички случаи, които бъдат установени като нарушения на закона, на корупционни практики - трябва да бъдат и показани, и пресечени", каза още президентът Румен Радев.

Държавният глава се включи в честванията по случай 145 години от Априлското въстание. В село Руня той откри паметник в памет на загинали жители на селото във войните на България. По-късно, в Дряновския манастир, президентът прие почетния строй на Националния военен университет. В памет на загиналите за свободата на България тази вечер се проведе и тържествена заря-проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешни размествания в БСП (ОБЗОР)
Вътрешни размествания в БСП (ОБЗОР)
Тежка катастрофа край Монтана взе четири жертви
Тежка катастрофа край Монтана взе четири жертви