НОВИНИ

Ще се явят ли патриотите обединени на предстоящите избори? (ОБЗОР)

Александър Марков
от Александър Марков
20:24, 15.05.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Ще се явят ли патриотите обединени на предстоящите избори? "Воля" на Веселин Марешки е готова за патриотично обединение. Става ясно, че от "Атака" са поставили три условия. В края на април Валери Симеонов призова патриотичните сили да се обединят и да се явят заедно на изборите, а лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов припозна идеята.

В края на април - след приемането на промените в Изборния кодекс и премахването на ограничението за изборни секции в страни извън ЕС, лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова патриотите да се обединят "против опасните за демокрацията и българската държава действия на новите улични диктатори".

В средата на май лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов постави няколко условия, за да бъде такова обединение възможно.

Той призова "Атака", НФСБ и "Воля" за съюз на основата на патриотизма и консерватизма, но без лидерите.

"На тези избори ние, лидерите, да направим крачка встрани. И да не участваме по листите. Да оставим нашите лични конфликти, които разделиха патриотичния вот", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Заедно трите партии, според Каракачанов, взимали над 200 и няколко хиляди гласа.

На хепънинг под лозунга "България и Черно море - зони на мира" днес, лидерът на "Атака" Волен Сидеров постави три условия: референдум за членството ни в НАТО и ЕС, рестарт на енергийните проекти и смяна на състава на МВР.

"Аз се отказах от депутатското си място още през 2019 година. Не знам някой от ВМРО да се е отказал от депутатското си място. Въпросът е към ВМРО - припознаят ли тези точки, добре дошли са", допълни лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Веселин Марешки вижда патриотичното обединение като "правилен ход". Според него, идеята лидерите да отстъпят крачка назад и да не са водачи на листи ще предотврати всякакви атаки по повод минали проблеми между тях, които вече са решени".

Такава формация, според Марешки, ще да даде отпор на опитите за налагане у нас на джендър идеология. До дни партията му ще излезе с официално решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа разпуска мерките срещу COVID-19
Европа разпуска мерките срещу COVID-19
Десетокласници протестираха срещу външното оценяване
Десетокласници протестираха срещу външното оценяване