НОВИНИ

Напрежение в столичната педиатрия: Какви са мотивите за уволнението на лекарка?

bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 19.12.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Още
Слушай новината

Доц. Савова беше освободена заради казус, че често обижда сестрите в отделението, нарича ги некадърни и мързеливи, липсва ред. Сестрите се притесняват, че някое от децата може да остане с неадекватна терапия заради постоянните хаотични назначения в клиниката, заяви в "Денят започва" д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев".

По думите му категорично в отделението по диабет има само един свободен щат за лекарски асистент, в цялата клиника щатовете са заети.

"Доц. Савова винаги е в готовност да напусне, тя е в пенсионна възраст, поне 5 пъти съм я уговарял да остане на работа", допълни д-р Благомир Здравков и определи като спекулации твърденията, че децата ще останат без лечение.

"Оспорвам начина, по който съм освободена, на средата на работния ден, без предизвестие, без предварителен вербален контакт, с ултиматум да освободя кабинета до един час, със запечатан кабинет", коментира доц. Савова.

По думите ѝ има морално-етични проблеми в болницата.

Зад отстранената педиатърка доц. Савова застана Националната асоциация на деца и млади хора с диабет. От сдружението още в петък организираха протест в подкрепа на доц. Савова.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена беше блъсната на пешеходна пътека в Благоевград
Жена беше блъсната на пешеходна пътека в Благоевград
Военен кораб с над 100 души на борда потъна в Тайланд
Военен кораб с над 100 души на борда потъна в Тайланд