НОВИНИ

Нашествие на пчели не попречи на шампиона Алкарас да продължи защитата на трофея от Индиън Уелс

Заради нетипичната ситуация срещата беше прекъсната за повече от час, като през това време организаторите извикаха пчелар, с чиято помощ ситуацията беше овладяна.

Станко Димов
от Станко Димов
08:04, 15.03.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Карлос Алкарас Индиън Уелс нашествие на пчели
Снимка: X / BNP Paribas Open
Слушай новината

Шампионът от миналата година Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Индиън Уелс, САЩ. Испанецът се наложи убедително с 6:3, 6:1 над Александър Зверев, регистрирайки 10-ата си последователна победа в надпреварата.

Двубоят, освен с високото качество на игра, ще се запомни със странен инцидент от началото на първия сет – нашествие на пчели. Заради нетипичната ситуация срещата беше прекъсната за повече от час, като през това време организаторите извикаха пчелар, с чиято помощ ситуацията беше овладяна.

След като играта беше подновена, 20-годишният Алкарас системно успя да наложи игровия си ритъм и да диктува темпото.

„Беше много странно. Никога не бях виждал подобно нещо на тенис корт“, коментира Алкарас ситуацията с нашествието на пчелите. Когато напуснахме корта гледахме инвазията на пчелите по телевизията и много се смяхме. Беше забавно. Двубоят ще бъде запомнен с този момент, не с тениса. Абсолютна лудост“.

Световният №2 приключи срещата с едва 13 непредизвикани грешки, срещу двойно повече – 26 на Зверев. С успеха испанецът се класира за полуфиналите на турнир от Мастърс 1000 сериите за осми път в кариерата си. В следващия кръг Алкарас ще се изправи срещу намиращия се в отлична форма Яник Синер, който няма загуба от началото на сезона.

„Не знам как ще подходя към двубоя. Без никакво съмнение, той е най-добрият тенисист в света в момента. Играе невероятно, все още няма загуба. Наистина се наслаждавам да гледам представянето му. Определено ще бъде много труден двубой, огромно предизвикателство за мен“, коментира Алкарас.

Испанецът води с 4-3 победи в преките двубои със Синер. Миналата година двамата отново се срещнаха на полуфиналите в Индиън Уелс, като победата бе за Алкарас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": 6% преднина за ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ, ако изборите бяха днес
"Галъп": 6% преднина за ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ, ако изборите бяха днес
Защо има разлики от близо 1000 лв. в заплащането на машинистите в столичния "Метрополитен"?
Защо има разлики от близо 1000 лв. в заплащането на машинистите в столичния "Метрополитен"?