НОВИНИ

Настаниха здрава жена в COVID отделение в болницата в Сандански

bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 27.05.2021 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

Здрава жена е била допусната като придружител на болната си майка в COVID отделението на болницата в Сандански.

По думите на нейния син жената е оставена в отделението да се грижи за майка си, без защитно облекло и само с една маска като предпазно средство, с мотива, че няма персонал в болницата.

Началникът на COVID отделението д-р Благоев коментира, че когато тя е била приета в отделението той не е бил на смяна. Още следващия ден е помолил придружителката, която е здрава, да напусне болницата, но тя отказала и напуснала чак днес.

Той отказа да даде подробности дали има проблем с персонала и затова се е наложило външен човек да влезе като придружител, но беше категоричен, че за възрастната жена се оказват всички необходими грижи.

Николай Недев и майка му Елена пристигат в Сандански преди няколко дни, за да се погрижат за неговата баба. Състоянието на 90-годишната жена се влошава и се налага тя да бъде приета в болница.

Тестът за COVID-19 излиза положителен и е настанена в COVID отделението на болницата в Сандански. Заедно с нея като придружител влиза и майка му Елена.

Тази сутрин Елена е излязла от болницата и заедно със сина ѝ са се прибрали в град Стамболийски, където живеят. Там двамата ще се самокарантинират, като след няколко дни ще си направят и тестове за COVID-19, за да разберат дали майката или синът са се заразили в болницата.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клеят – най-взискателната настилка за тенисистите (ВИДЕО)
Клеят – най-взискателната настилка за тенисистите (ВИДЕО)
Ондржей Кудела пропуска Евро 2020
Ондржей Кудела пропуска Евро 2020